Golden Arrow

Al ruim 12 jaar hebben De Bosjagers een vriendschapsband met Golden Arrow in Xanten, Duitsland. Dit contact is gelegd door Pru van de Bild. Hij had naast het schieten nog een grotere hobby, namelijk het jureren van Barbershop-zingen. Via het jureren kwam Pru ook vaak in het buitenland, waaronder Duitsland. Daar heeft hij Gerlinde leren kennen, die ook lid van de in 1999 opgerichte handboogvereniging Golden Arrow was. Hierdoor is er een goede band tussen De Bosjagers en Golden Arrow ontstaan.

Golden Arrow had in het begin van haar bestaan nog geen trainer. Het enige wat ze hadden was een boekje over hoe boog te schieten en een grote dosis goede wil en doorzettingsvermogen. Geert Bosch, Trainer-A, is toen een aantal keer naar Xanten-Vynen gereden om de jeugd, maar ook de begeleiders, training te geven. Enkele leden van Golden Arrow zijn toen snel zelf een trainerscursus gaan volgen zodat ze naa een klein jaar de traingen zelf konden geven.

Ontspanning voor de wedsrijd
Ontspanning voor de wedstrijd
Pijlen halen
Pijlen halen
Toch nog een goede score
Toch nog een goede score?
Rik
Rik geconcetreerd tussen twee meiden
Dartwedstrijd
Dartwedstrijd

Omdat de contacten goed waren, was het idee om een keer een vriendschappelijke wedstrijden te houden snel geboren. Sinds die tijd schieten De Bosjagers het ene jaar in Duitsland, waarna Golden Arrow het andere jaar naar Best komt. De wedstrijden zijn altijd reuze gezellig. Het weer is steeds goed zodat er ook steeds lekker kan worden gebarbecued.

Copyright: Handboogvereniging De Bosjagers