Jeugdwedstrijden.

Als jeugdschutter van De Bosjagers kun je met allerlei wedstrijden mee doen. In competitieverband worden Indoor en 18/25m1p wedstrijden geschoten. De beste schutters van deze competitie schieten de Rayonwedstrijd. De beste van de Rayonkampioenschappen gaan de stijd aan bij de Nationale Kampioenschappen.
In verenigingsverband worden naast serieuze wedstrijden ook andere wedstrijden gehouden. Die gaan dan meestal om de fun, zoals b.v. ballonnen schieten, cd's schieten, dartwedstrijd, gekke blazoenen enz.
Als schutter kun je ook deelnemen aan wedstrijden die door andere verenigingen worden georganiseerd. Vaak zijn ze ook vriendschappelijk.
Zodra je het blazoen goed kunt raken, kun je mee doen met de competitiewedstrijden. Verder zijn er af en toe vriendschappelijke wedstrijden waar je aan mee kunt doen.

Indoor
Bij de Indoor-competitie wordt over een afstand van 18 meter op een blazoen geschoten waarvan de diameter 40 cm is. (Aspiranten schieten op een 60 cm blazoen.)
De wedstrijd betstaat uit 2 x 3 proefpijlen waarna er 10 x 3 wedstrijdpijlen worden geschoten.

25m1p (25 meter 1 pijl)
Bij de 25m1p wordt over een afstand van 25 meter op een blazoen geschoten waarvan de diameter 60 cm is. (Voor aspiranten is de afstand 18 meter.)
De wedstrijd betstaat uit 5 x 1 proefpijl waarna er 25 x 1 wedstrijdpijl wordt geschoten.
De 25m1p is een typisch Brabants-Limburgss competitie.

Kampioenschappen
Zowel de Indoor - als 25m1p competitie worden in de regio 1011 geschoten. De regio betstaat uit 11 verenigingen. Beide competities bestaan uit zeven wedstrijden. Hiervan tellen de beste zes wedstrijden. De beste schutters van de regio-competitie gaan naar de Rayonkampioenschappen. De beste schutters hiervan strijden om om de eer in het Nederlands kampioenschap Inoor of het Bondskampioenschap 25m1p.

Vereniging-Regio-Rayon-Nederland
Voor de competitie is Nederland verdeeld in 4 Rayons. Ieder Rayon is weer verdeeld in 4 regio's. Iedere Regio bestaat uit een stuk of 10 verenigingen.

Copyright: Handboogvereniging De Bosjagers